Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Pædagogisk hverdag

I Rårup Børnehus er det individet og fællesskabet, der er i centrum.


For at individet kan dannes og udvikles er der brug for fællesskab. Et fællesskab, hvor der er plads til det enkelte barn, hvor der er plads til at være den man er, og hvor individualiteten kan blomstre. Et fællesskab, der signalerer ”Vi kan lide dig”, ”vi vil gerne lege med dig”, vi kan lære noget af dig”, ”vi vil være med til at sørge for, at du er glad sammen med os, ”vi vil gerne have, at du hjælper os” og ”vi vil gerne have, at du udfordrer os. For at blive et stærk individ med bl.a. evnen til at mærke sine egne behov, træffe valg, udvikle empati og tage ansvar, er der behov for at blive socialiseret og derfor er dét, at indgå i et fællesskab, en nødvendighed. For at et fællesskab kan eksistere, er det vigtigt at alle deltager aktivt, og på trods af forskelligheder føler sig velkommen.


I Rårup Børnehus lægger vi vægt på, at der bliver skabt en hjemlig og familieagtig atmosfære, hvor børn og voksne kan føle sig trygge, hvor der er plads og ro til fordybelse og hvor der er plads til udfoldelse. Omsorg og nærvær er vores fundament og vi vægter en ærlig og kærlig dialog højt. I Rårup Børnehus er der plads til at fejle og en skulder at græde ved, der er plads til at grine med hinanden og have en humoristisk tankegang. Det er nemlig med til at skabe et stærkt sammenhold med gensidigt respekt og hjælpsomhed med plads til den enkelte.


Vi har i Rårup Børnehus fokus på ressourcerne. Det er vigtigt for os, at der bliver set individuelt på hvert enkelt barn og voksen, samtidigt med at alle har muligheden for at blive inkluderet i de fællesskaber, der opstår eller tilrettelægges i institutionen. Vi arbejder ud fra differentierede fællesskaber - og vi tror på, ”at sammen kan vi mere end den enkelte selv”